Wpisz szukane pojęcie, a znajdziemy odpowiedź:

Jak wyzerować dane firm w nowym roku? Powrót

Aby wyzerować dane w programie na dany rok, proszę wejść do zakładki: System > Zerowanie, przy otwartych danych firmy. Następnie wybierają Państwo elementy do zerowania.

Zerowanie wykonujemy w każdej firmie z osobna.

Uwaga! Proszę jednak pamiętać, że dana operacja wyzeruje wszystkie dotychczas wprowadzone dane dotyczące wybranych do zerowania elementów tj.: dane księgowe, archiwum faktur czy też dane płacowe.

Przed wykonaniem zerowania należy zaksięgować próbne zapisy w zakładce: Dziennik zapisów > Opcje > Zaksięguj próbne zapisy.

Ponadto, przed wykonaniem operacji zerowania, warto również wykonać archiwizację danych (Zakładka: System > Kopie rezerwowe > Archiwizacja danych).

Więcej informacji na temat zerowania, znajdą Państwo w programie w zakładce: Pomoc > Podręcznik > Spis treści > System > Zerowanie, a także w artykule: Zmiana roku >

Powrót